General Manager (32 uur)

Functieomschrijving

Als General Manager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een optimale invulling van de dagelijkse zorg in relatie tot kwaliteit van zorg, financiën, personeel en zorglogistiek. En draag je zorg voor het creëren van een goed en veilig werk- en behandelklimaat en het voortzetten van een efficiënte bedrijfsvoering. Dit doe je door rust en regelmaat te brengen, zichtbaar te zijn voor de medewerkers en het zorgen voor invulling van de randvoorwaarden (zoals formatie, werkprocessen, afstemming met andere afdelingen, etc.). Sturen doe je financieel vooral op bedbezetting en productiviteit. Je ontvangt leiding van- en rapporteert aan de Algemeen Directeur. Je geeft leiding aan circa 30 fte personeel en stuurt het diensten bureau aan binnen de ruimte die er is vanuit het convenant met het dienstenbureau en zorgt voor een optimale samenwerking (HR, Financieel, ICT, Marketing etc.). Je bent verantwoordelijk voor de financiële- en zorgdoelen. Je krijgt energie van het in teamverband werken aan de verdere organisatieontwikkeling. Je weet medewerkers in hun kracht te zetten en straalt uit dat je hecht aan betrokkenheid, kwaliteit en deskundigheid. Je bent een prettige persoonlijkheid die open en duidelijk communiceert. Verder ben je consequent en breng je structuur aan, zowel in je eigen werk als binnen de organisatie. Je ziet erop toe dat het zorg personeel conform zorgprogrammering cliënten optimaal ondersteunt. Procesmatig werken en zorgdragen dat de organisatie zorg inhoudelijk procesmatig optimaal functioneert is iets waar je vanzelfsprekend je focus op legt. Dit is net zo belangrijk voor je als focus op een gezonde financiële bedrijfsvoering met het oog op continuïteit.


Fundamentum in Margraten (vlakbij Maastricht) is de specialist in het uitvoeren van korte detox-behandelingen in een medische setting en onder 24 uurs toezicht. Een detox-opname bij Fundamentum duurt gemiddeld twee weken. Met uitschieters naar boven en beneden, afhankelijk van de soort drugs, de leeftijd en het gebruikerspatroon. Na de detox-periode dragen wij patiënten over aan een instelling voor ambulante verslavingszorg of klinische zorg voor het vervolgtraject van de behandeling. Het behandelteam bestaat uit (verslavings-) artsen, psychiaters, psychologen, sociotherapeuten en verpleegkundigen. Wij stimuleren patiënten om de uitgangspunten van het 12-stappen model te omarmen.


Details:

 • Eindverantwoordelijk voor het bedrijfsresultaat. Realiseren van een efficiënte en winstgevende bedrijfsvoering, cashflowbeheer, (kosten) efficiënte budgettering en planning (o.a. personeel, personele bezetting, zorglogistiek), binnen de kaders van het strategisch jaarplan en bijbehorende begroting, teneinde de jaarlijkse doelstellingen en het strategisch groeiscenario van Fundamentum te realiseren.
 • Managen, en realiseren van de in het jaarplan overeengekomen minimale bedbezetting.
 • Plannen, managen en realiseren van een kostenefficiënte bemanning en inzet van medewerkers, zowel op kwalitatief- als kwantitatief gebied.
 • Realiseren, in nauw overleg met de medische staf, van de doelstellingen op het gebied van de zorgkwaliteit.
 • Beheren en realiseren van het budget binnen de planning & control cyclus.
 • Managen en realiseren van een kwalitatief en efficiënt declaratieproces m.b.t. zorgverzekeraars.
 • Managen en realiseren van een adequate en correcte executie van de zorgprogrammering en zorg-logistieke processen.
 • Realiseren dat alle integrale bedrijfsprocessen binnen de bedrijfsvoering goed op elkaar zijn afgestemd en functioneren.
 • Ontwikkelen en tijdig realiseren van kwalitatief correcte periodieke management rapportages voor de Algemeen Directeur.
 • Stimuleren van sales door het opbouwen van een netwerk en het aangaan van functionele samenwerking met verwijzers zoals huisartsen, andere ggz instellingen, met name verslavingszorginstellingen.

Functievereisten

 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding richting bedrijfskunde op HBO-/WO niveau.
 • Ruime leidinggevende ervaring in een (middel)grote zorgorganisatie en sterk ontwikkelde leiderschapskwaliteiten. Bij voorkeur ervaring met verslavingszorg.
 • Grondige kennis en ervaring is vereist van financieel management, bedrijfseconomisch inzicht en managementtechnieken.
 • Commercieel inzicht en zakelijk instinct.
 • Kennis en ervaring van de GGZ-verslavingszorg en zorgfinanciering. Kennis van het ZorgPrestatieModel (ZPM) is een pre.
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving in de zorg (GGZ).
 • Je bent flexibel, resultaatgericht en besluitvaardig en weet goed te relativeren. Daarnaast ben je nauwgezet ten aanzien van het inrichten en volgen van het primair proces, projectmanagement en implementeren van veranderingen en werkwijze.
 • Bij voorkeur woonachtig in Zuid-Limburg, binnen een straal van 30 km vanuit Margraten of op termijn bereid zijn te verhuizen naar deze regio.

Wij bieden:

 • Je komt terecht in een dynamische en innovatieve organisatie. De sfeer tussen collega’s onderling is collegiaal en informeel. De bedrijfscultuur is informeel, de lijnen zijn kort en er is veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijk, toegewijd en doelgericht zijn woorden die onze organisatie kenmerken.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een dienstverband voor 12 maanden, bij verlenging onbepaalde tijd.

Interesse?

Wil je meer weten voordat je jezelf kandidaat stelt? Neem dan contact op met Ashna Bindraban, HR Adviseur, +31651220402

Wil je reageren?

Fijn! Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie. Het aanvragen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing/overname van de wervingsteksten is niet toegestaan.