Skip to content

Sociotherapeut (24- 36 uur)

Margraten, Limburg, NederlandZorg

Functieomschrijving

Als sociotherapeut ben je onderdeel van het behandelteam. Je draait mee in groepssessies, begeleidt patiënten individueel en bij activiteiten. Kortom een heel veelzijdige functie waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt binnen een hecht team.

Details:

 • Als sociotherapeut ondersteun en bewaak je consequent de uitvoering van een gestructureerd dagprogramma. Samenwerking met collega sociotherapeuten en verpleegkundigen staan hierin centraal en wordt er gewerkt met motiverende gespreksvoering. Ervaring hierin is een pré.
 • De sociotherapeut verricht meerdere korte, coachende consulten per dienst bij patiënten en maakt hier korte rapportages van in het EPD.
 • De sociotherapeut is consequent en staat zijn mannetje/vrouwtje en gaat discussies met patiënten met zelfvertrouwen tegemoet. De sociotherapeut weet dat hij hierbij terug kan vallen op collega’s.

Fundamentum

Fundamentum in Margraten (vlakbij Maastricht) is de specialist in het uitvoeren van korte detox-behandelingen in een medische setting en onder 24 uurs toezicht. Een detox-opname bij Fundamentum duurt gemiddeld twee weken. Met uitschieters naar boven en beneden, afhankelijk van de soort drugs, de leeftijd en het gebruikerspatroon. Na de detox-periode dragen wij patiënten over aan een instelling voor ambulante verslavingszorg of klinische zorg voor het vervolgtraject van de behandeling. Het behandelteam bestaat uit (verslavings-) artsen, psychiaters, psychologen, sociotherapeuten en verpleegkundigen. Wij stimuleren patiënten om de uitgangspunten van het 12-stappen model te omarmen.

Vereisten

 • Je bent in het bezit van een diploma HBO Social Work of gelijkwaardig
 • Bij voorkeur kennis van of affiniteit met verslaving en de daarmee vaak samenhangende co morbiditeit.
 • Ervaring met werken in een EPD is een pré.
 • Flexibel inzetbaar, waarbij ook avond-, weekend- en nachtdiensten horen.
 • Doelgerichte, gestructureerde, veerkrachtige en besluitvaardige persoonlijkheid.
 • Bij voorkeur woonachtig in Zuid-Limburg, binnen een straal van 30 km vanuit Margraten of op termijn bereid zijn te verhuizen naar deze regio.

Wij bieden

 • Je komt terecht in een dynamische en innovatieve organisatie. De sfeer tussen collega’s onderling is collegiaal en informeel. De bedrijfscultuur is informeel, de lijnen zijn kort en er is veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijk, toegewijd en doelgericht zijn woorden die onze organisatie kenmerken.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een dienstverband voor 12 maanden, bij verlenging onbepaalde tijd.

Interesse?

Wil je meer weten voordat je jezelf kandidaat stelt? Neem dan contact op met Inger Weernink, HR Adviseur, +31626011744

Wil je reageren?

Fijn! Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie. Het aanvragen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing/overname van de wervingsteksten is niet toegestaan.


of