Skip to content

Verslavingsarts (16 uur)

Margraten, Limburg, NederlandZorg

Functieomschrijving

Verslavingsarts 

Als verslavingsarts heb je de verantwoordelijkheid voor een consequente uitvoering van de Fundamentum zorgprogrammering en om de kwaliteit van de inhoudelijke behandelingen binnen Fundamentum te borgen. Je werkt samen met en bent een spil binnen een multidisciplinair team van (verslavings-) artsen, psychologen, sociotherapeuten en verpleegkundigen. De behandeling van patiënten heeft drie primaire behandeldoelen: het bewerkstelligen en consolideren van abstinentie. Daarnaast toeleiding naar- en bijwonen van zelfhulpgroepen. Tenslotte wordt een aanzet gegeven tot diagnostiek van eventuele co-morbiditeit. Je voert psychodiagnostisch intake consulten uit, gericht op alle verslavingsproblematieken en behandeling van co-morbiditeit. Je zorgt dat de zorgprogrammering consequent wordt uitgevoerd. Je bent regiebehandelaar conform de ZPM-systematiek.


Details:

 • Zorg dragen voor de medisch – psychiatrische behandeling en diagnostiek, bestaande uit zowel medicamentkeuze als uit psychotherapeutische behandelingen.
 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit van het behandelaanbod.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management over het te voeren medisch beleid binnen de organisatie.
 • Deelname aan vakinhoudelijke overleggen en intervisie.
 • Deelnemen aan relevante schriftelijke en mondelinge overlegvormen met o.a. zorgverzekeraars.
Fundamentum

Fundamentum in Margraten (vlakbij Maastricht) is de specialist in het uitvoeren van korte detox-behandelingen in een medische setting en onder 24 uurs toezicht. Een detox-opname bij Fundamentum duurt gemiddeld twee weken. Met uitschieters naar boven en beneden, afhankelijk van de soort drugs, de leeftijd en het gebruikerspatroon. Na de detox-periode dragen wij patiënten over aan een instelling voor ambulante verslavingszorg of klinische zorg voor het vervolgtraject van de behandeling. Het behandelteam bestaat uit (verslavings-) artsen, psychologen, sociotherapeuten en verpleegkundigen. Wij stimuleren patiënten om de uitgangspunten van het 12-stappen model te omarmen.


Vereisten

 • Medisch specialist – verslavingsarts.
 • BIG geregistreerd en ingeschreven als arts in het Nederlandse Specialistenregister voor het specialisme verslavingsarts.
 • Diepgaande kennis van of affiniteit met verslaving en de daarmee vaak samenhangende co morbiditeit.
 • Inzetbaar in het weekend. 
 • Doelgerichte, gestructureerde, veerkrachtige en besluitvaardige persoonlijkheid.
 • Bij voorkeur woonachtig in Zuid-Limburg, binnen een straal van 30 km vanuit Margraten of op termijn bereid zijn te verhuizen naar deze regio.

Wij bieden

 • Je komt terecht in een dynamische en innovatieve organisatie. De sfeer tussen collega’s onderling is collegiaal en informeel. De bedrijfscultuur is informeel, de lijnen zijn kort en er is veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijk, toegewijd en doelgericht zijn woorden die onze organisatie kenmerken.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een dienstverband voor 12 maanden, bij verlenging onbepaalde tijd.


Interesse?

Wil je meer weten voordat je jezelf kandidaat stelt? Neem dan contact op met Inger Weernink, HR Adviseur, +31626011744


Wil je reageren?

Fijn! Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie. Het aanvragen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing/overname van de wervingsteksten is niet toegestaan.


of